RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny person trukket inn i Shila-saken

14-åringen som er mistenkt for å ha voldtatt og drept den 13 år gamle Shila Bigdely ble onsdag varetektsfengslet i et lukket senter for mindreårige i Alicante. Han skal ha trukket minst én person til inn i saken.

Gutten ble fengslet etter at han hadde avgitt forklaring i en times tid for en dommer i en rettsinstans for mindreårige, ifølge avisa El Mundo og nyhetsbyrået EFE.

Dommeren begrunnet fengslingen med at det er gode grunner til å anta at gutten var involvert i voldtekten og drapet, og også på grunn av frykten som saken har skapt i lokalmiljøet.

14-åringen, som er spansk statsborger av tysk opprinnelse, hadde følge av sin mor og en advokat under avhøret i Alicante.

Ifølge spansk lov er han som 14-åring ansvarlig for sine handlinger. Men dersom han blir funnet skyldig, kan han ikke dømmes til mer enn fire års forvaring i en institusjon for mindreårige.

Gutten ble arrestert i Torrevieja tirsdag, mistenkt for drapet på Shila Bigdely i nabolaget Playa Flamenca i Orihuela i forrige uke.

Han skal ha innrømmet at han var med på drapet, men han skal også ha trukket minst én person til inn i saken.

Ifølge forsvarsadvokaten han har fått oppnevnt, Edmundo Cortés, er det to punkter i siktelsen mot ham - voldtekt og drap.

Cortés ville ikke si noe om hva som ble sagt i avhøret fordi dommeren har bestemt at etterforskningen skal være hemmelig, men han fortalte at gutten virket nervøs og at han snakket tysk, selv om han forstår litt spansk.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere