RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Leder Mehmet Ali Talat i Det republikanske tyrkiske gjenforeningspartiet vil nå gjenoppta forhandlingene med den greske delen av Kypros.
Leder Mehmet Ali Talat i Det republikanske tyrkiske gjenforeningspartiet vil nå gjenoppta forhandlingene med den greske delen av Kypros. Foto: Tarik Tinazay (AFP)

Ny president ønsker gjenforent Kypros

Sist oppdatert:
Mehmet Ali Talat vant det tyrkisk-kypriotiske presidentvalget og tar til orde for å gjenoppta samtalene med gresk-kypriotene om gjenforening.

- Jeg strekker ut en hånd til den gresk-kypriotiske administrasjonen, sa Talat etter han var utropt som vinner av valget etter å ha sikret seg 55 prosent av stemmene i Nord-Kypros, melder AFP. Talat etterfølger veteranen Rauf Denktash.

Talat ber FNs generalsekretær Kofi Annan blåse nytt liv i fredsarbeidet på det den delte øya og anmoder samtidig det internasjonale samfunnet om å oppheve sanksjonene som rammer den selverklærte tyrkisk-kypriotiske republikken.

- Får jeg en positiv tilbakemelding fra den gresk-kypriotiske administrasjonen, er jeg klar for å møte Tassos Papadopoulous, sa Talat ifølge AFP.

Kypros har vært delt siden 1974, da Tyrkia sendte sin hær for å invadere den nordre delen av øya som svar på et militærkupp gjennomført av gresk-kypriotiske nasjonalister som ønsket å slå Kypros sammen med Hellas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere