Gå til sidens hovedinnhold

Ny Sars-frykt i Kina

En 32 år gammel mann er innlagt på sykehus i Kina med symptomer på sars.

Det er første gang det oppstår et mistenkt sars-tilfelle i Kina siden Verdens Helseorganisasjon (WHO) erklærte verden sars-fri i juli, melder nyhetsbyrået Reuters.

Helsedirektøren i Hong Kong, Lam Ping-yan, sier pastienten jobber som frilanser i en fjernsynsstasjon i Guangzhou, hovedstaden i provinsen som grenser til Hong Kong.

- Pasienten og de som har nær kontakt med ham blir nå isolert, og prøver testes i laboratoriet, sier Lam ifølge nyhetsbyrået Xinhua. Helsedirektøren legger til at pasienten ikke har vært på reise utenfor Kina nylig.

WHO-talsmann Peter Cordingley sier pasienten er en 32 år gammel fjernsynsjournalist.

- De har fortalt at han utviklet klassiske sars-symptomer som hodepine og feber 16.desember, sier Cordingly til Reuters.

Nyhetsbyrået Xinhua melder at pasienten fikk diagnosen lungebetennelse i høyre lunge 16.desember, og behandles i karantene. Han ble overført til karanteneavdelingen i Guangzhou 8. Folkets Hospital på julaften.

Hong Kong trappet opp helseundersøkelsene av besøkende fra sør-Kina etter å ha fått beskjed om det mulige sars-tilfellet fredag kveld.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus