RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny skuespiller-president?

(AFP/Scanpix)
Ronald Reagan kan få en etterfølger i Det hvite hus neste år.

I Norge er Fred Thompson best kjent fra tv-serien Law & Order og filmer som Jakten på Rød Oktober og Die Hard 2, men han er også en av favorittene til å bli USAs neste president.

I en meningsmåling utført for Los Angeles Times og Bloomberg får Thompson en oppslutning på 21 prosent blant republikanske velgere. Den tidligere New York-ordføreren Rudy Giuliani får 27 prosent, mens Arizona-senator John McCain støttes av 12 prosent, og tidligere Massachusetts-guvernør Mitt Romney ti prosent. McCain var lenge ansett som den sterkeste kandidaten, men har falt kraftig de siste månedene.

Konservativ
Det kom ikke som noen overraskelse da Rudy Giuliani i februar i år offentliggjorde at han ville søke presidentvervet. Fred Thompson, som har vært senator for Tennessee, har derimot ennå ikke erklært sitt kandidatur, og har derfor ikke vært med i de offisielle debattene til det republikanske partiet.

Dermed har han gått glipp av både viktig PR og kritiske spørsmål, og det er usikkert hva hans standpunkt er på en rekke saker. LA Times hevder at Thompson er populær blant de mest konservative, som er kritiske til Giulianis meninger om abort, homofili og våpen.

Clinton øverst
Blant demokratenes kandidater på den samme målingen har tidligere førstedame Hillary Clinton en solid ledelse med 33 prosent. Barack Obama, senator fra Illinois, får 22 prosent. På tredjeplass er tidligere visepresident Al Gore, som får 15 prosent til tross for at det er svært tvilsomt om han noensinne stiller som presidentkandidat igjen.

Tidligere North Carolina-senator John Edwards får åtte prosent. Meningsmålingen ble utført i helgen med en feilmargin på tre prosentpoeng.

Avdøde Ronald Reagan var skuespiller i Hollywood og guvernør i California før han ble USAs førtiende president i 1981, og blir i ettertid jevnlig rangert som en av USAs mest populære presidenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere