RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny statsminister vil løslate dommere

Pakistans nye statsminister lover å løslate dommerne som ble arrestert under unntakstilstanden i fjor.

Den ferske statsministeren Yosuf Raza Gillani sier han vil beordre løslatelsen til alle dommerne som ble arrestert da president Pervez Musharraf innførte unntakstilstand i november i fjor.

Dette skjer bare minutter etter at Gillani ble innsatt som landets nye statsminister, melder BBC.

Koalisjonsregjering
Gillani representerer partiet til den avdøde Benazir Bhutto, og dette er første gang på tolv år at Pakistan People’s Party leder en pakistansk regjering. Gillanis koalisjonsregjering har majoriteten i nasjonalforsamlingen.

I tillegg til å beordre at landets dommere blir løslatt, krever Gillani at det blir fattet en FN-resolusjon med hensikt å etterforske drapet på den tidligere statsministeren Benazir Bhutto.

- Demokratiet har blitt gjenopprettet som en følge av at Bhutto ofret seg, sa han under talen sin mandag.

Plassert i husarrest
Musharraf innførte unntakstilstanden 3. november i fjor samtidig som at høyesterett vurderte om han kunne bli gjenvalgt som president. Landets tidligere høyesterettsjustitiarius Iftikhar Chaudhry er en av dommerne som ble plassert i husarrest.

Politiet har allerede fjernet piggtråden som omringet huset til Chaudhry i Islamabad, og mandag stilte han seg på balkongen hvor han ble hyllet av hundrevis av tilhengere på gaten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere