Gå til sidens hovedinnhold

Ny terrortrussel mot India

Indiske myndigheter har mottatt advarsler om mulige luftangrep.

Sikkerhetsnivået på fire flyplasser i India er økt til høyeste beredskap, etter at myndighetene skal ha mottatt trusler om at fly skal kapres.

- Dette er basert på en trussel som vi har mottatt og vi er forberedt på det verste, sier luftforsvarssjef Fali Homi Major til SkyNews.com.

Kapring
Det skal være trusler om å kapring av fly på flyplassene i Dehli, Mumbai og Bangalore. Også Chennai flyplass har hevet sikkerhetsnivået.

Ifølge indisk TV skal det være Deccan Mujahideen som har kommet med trusselen i en e-post. Det er den samme gruppen som tok på seg ansvaret for angrepet mot Mumbai 26. november. Over 170 mennesker mistet livet og over 200 ble skadd i flere koordinerte angrep rettet mot blant annet turistmål i finansstrøket i millionbyen.

Væpnet politi
All bagasje og alle kjøretøyer som skal til flyplassene undersøkes. Det er utplassert væpnet politi, og det er plassert politipatruljer utenfor flyplassene, melder Reuters.

- Vi sjekker nøyere baggasje og biler som kommer til flyplassen, sier talsmann for sivil flytrafikk, Moushumi Chakravarty.

6. desember er også datoen for ødeleggelsen av Babri-moskeen i 1992. Moskeen ble rasert av hinduistiske nasjonalister, og har siden vært kilde til voldelige sammenstøt mellom hinduer og muslimer. Indiske myndigheter ser ikke bort fra at terrorister kan utføre angrep nettopp denne dagen.

Bedre samarbeidet
Den indiske forsvarsministeren A.K. Anthony har bedt landets militære ledere om å være forberedt på angrep både fra luft og sjøveien. Han oppfordrer også til økt samordning mellom sikkerhetstjenesten og etterretningen.

Indiske myndigheter har etter angrepet i Mumbai sist uke blitt anklaget for å ha for dårlig sikkerhetssystemer, og onsdag demonstrerte flere av Mumbais innbyggere mot det de mener er elendig etterretning og trygging av menneskeliv.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger