RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny Tolkien-bok kommer i august

NY BOK: I august kommer en ny Tolkien-bok, denne skal John Ronald Reuel Tolkien ha skrevet mens han lå på sykehus etter Slaget ved Somme i 1916.
NY BOK: I august kommer en ny Tolkien-bok, denne skal John Ronald Reuel Tolkien ha skrevet mens han lå på sykehus etter Slaget ved Somme i 1916. Foto: Ntb Scanpix
Sist oppdatert:
«The fall of Gondolin» handler om en mystisk by som blir ødelagt av mørke krefter.

J.R.R. Tolkiens nye bok, «The fall of Gondolin», kommer i august 2018, skriver The Guardian.

Boka handler om en mystisk by som blir ødelagt av mørke krefter. Vi følger karakteren Tuor, som forsvarer den hemmelige byen Gondolin.

Ifølge John Garth, forfatter av «Tolkien and the Great War», ble boka skevet av Tolkien mens han var på sykehus etter Slaget ved Somme i 1916. Boka er redigert av John Ronald Reuel Tolkiens sønn, Christopher Tolkien.

- Dette er en fortelling om en motvillig helt som blir til en genuin helt - det er en mal på alt Tolkien skulle skrive senere. Den har en ondskapsfull mester, og det første møtet mellom orker og balroger - det er egentlig begynnelsen på alt Tolkien kommer til å drive med, sier Garth.

Dette er det andre verket Tolkien gir ut på to år. I mai 2017 kom boka «Beren and Lúthien». Også denne boka var redigert av Christopher Tolkien og illustrert av Alan Lee.

Tolkien junior har gjort dette med flere av farens verker. Det mest kjente er kanskje «Simarillion» som kom i 1977, fire år etter at Tolkien døde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere