RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny tsunami-frykt i Thailand

Sist oppdatert:
Myndighetene i Thailand ber folk være på vakt etter en rekke jordskjelv de siste dagene.

Beboerne rundt Andaman-sjøen oppfordres til å være på vakt mot enhver endring i fargen på havet og unormale bølger, skriver AP.

- Rystningene etter skjelvene var ikke sterke nok til å utløse en tsunami, men det Nasjonale katastrofe-varslingssenteret sendte lørdag ut en melding hvor relaterte myndigheter blir bedt om å være forberedt, sier assisterende direktør ved varslingssenteret, Vaiyapot Warakanok.

Mange jordskjelv
Siden torsdag har det skjedd 31 jordskjelv øst for Indias Andaman-øyer med en styrke på mellom 4 og 5.3.

Skjelvene fant sted 400-600 kilometer vest for Thailands sørlige provins Ranoung.

Smith Thammasaroj, som er assisterende minister ved statsministerens kontor, sier at fiskere og andre som bor ved Andaman-sjøen bør informere myndighetene umiddelbart hvis de ser endringer i vannfargen, bobler i vannoverflaten eller unormale bølger.

Et jordskjelv med en styrke på 9.1 i desember 2004 utløste en tsunami som resulterte i at tilsammen 216.000 mennesker omkom eller forsvant. Tsunamien tok livet av rundt 5400 mennesker, halvparten utenlandske turister, i områdene rundt Andaman-sjøen i sørlige Thailand.

UD informert
Utenriksdepartementet er informert om jordskjelvene de siste dagene og følger med på situasjonen.

- Vår ambassade i Thailand har vært i kontakt med norske turoperatører i Phuket, og vi følger saken fra time til time. Det er ikke snakk om å evakuere folk. Så vidt jeg har forstått det, er det snakk om relativt små skjelv, sier pressevakt Odd Magne Ruud i UD til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere