RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ny våpenhvile i Gaza

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Ministers kontor beskutt.

Den palestinske statsministeren Ismail Haniyeh ber om våpenhvile etter en urolig helg med nye trefninger mellom Hamas- og Fatah-tilhengere i Gazas gater denne helgen.

Seks mennesker ble drept og 59 ble såret i helgens skyting. Urolighetene mellom de forskjellige fløyene i Palestina har nå pågått i mer enn én måned.

Mandag melder arabiske medier at de to palestinske grupperingene har blitt enige om en ny våpenhvile. Årsaken skal være hensynet til at 70.000 elever ved videregående skoler i området skal få ta sine eksamener i fred. Mandag måtte mange elever ta omveier til skolen for å unngå skyting.

Ministeren beskutt
Tidlig mandag morgen ble også kontorene til sport- og ungdomsminister Bassem Naem beskutt. Hamas-tilknyttede Naem kom uskadd fra angrepet. Det antas at Fatah-tilhengere står bak angrepet, melder Reuters.

Både president Mahmoud Abbas, som har ansvar for organisasjonen Fatah, og Haniyeh som representerer Hamas, har bedt alle væpnede fraksjoner om å trekke medlemmene sine ut av gatene i Gaza. De ber også om at det blir slutt på veisperringer og snikskyttere som gjemmer seg på hustakene.

Israelsk operasjon fortsetter
Samtidig forsetter israelske styrker sin militæroperasjon på Gazastripen etter at væpnede palestinere angrep en militærpost på grensen mellom Gaza og Israel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere