RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nybygg på okkupert jord

jødisk bosetting på Vestbredden
jødisk bosetting på Vestbredden
Den israelske regjeringen skal sette opp 690 nye hus til bosetterne på den okkuperte Vestbredden. Mandag ble byggeoppdragene lagt ut på anbud.

De nye husene skal bygges i bosettingene Male Adumim og Betar Llit, som begge ligger i nærheten av Jerusalem. I Maale Adumim bor der cirka 26 000 innbyggere. Dette er den største og mest kontroversielle israelske bosettingen på Vestbredden. I Betar Llit bor det 25 000 innbyggere.

Dette er det største byggeprosjektet blant bosetterne siden Israels statsminister Ehud Olmert kom til makten i mai. Han har gjort det klart at bosettingen aldri vil bli evakuert og overlatt til palestinske myndigheter. Bosettingene på Vestbredden er ulovlige i henhold til folkeretten, som forbyr okkupasjonsmakter å bosette sin egen befolkning i erobrede områder, melder AFP.

En tidligere plan om å forbinde Maale Adumim med Øst-Jerusalem er blitt droppet etter at USA protesterte mot prosjektet.

Antallet israelere som lever på den okkuperte Vestbredden er over 206 000 og har de siste seks månedene økt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere