RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye aktivistskip på vei til Gazastripen

Sist oppdatert:
Fire båter med flere titall aktivister har i helgen forlatt europeiske havner og satt kursen mot Gazastripen i et forsøk på å bryte den israelske blokaden.

Aksjonen bærer navnet Freedom Flotilla III. Det er ventet at båtene vil nå fram til Gazastripen i løpet av få dager, ifølge en pressemelding fra arrangørene.

Det er den tredje aksjonen i sitt slag siden 2008, men ingen av båtene har greid å nå fram til den palestinske enklaven ettersom de er blitt stanset av israelske soldater.

Blant båtene er en ombygd fisketråler fra Sverige, «Marianne av Göteborg». Den forlot Sverige i mai og er lastet med solpanel. De tre andre båtene har blant annet med seg medisinsk utstyr.

Ifølge arrangørene er det 48 menneskerettsaktivister, journalister, artister og politikere fra i alt 17 land om bord i båtene. Blant dem er Tunisias tidligere president Moncef Marzouki, den første lederen etter folkeopprøret i 2011.

Parlamentarikere fra Israel, Spania, Hellas, Jordan og Algerie er også med.

Sist gang aktivister forsøkte å ta seg inn i den palestinske enklaven, var høsten 2012. Da ble seilbåten Estelle bordet av israelske soldater og en rekke aktivister pågrepet, blant dem stortingsrepresentant Aksel Hagen (SV).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere