Gå til sidens hovedinnhold

Nye angrep mot USA-hovedkvarter

«Angrep, søk dekning», lød det over høytaleranlegget i USA-administrasjonens hovedkvarter da en serie eksplosjoner rystet Bagdad tirsdag kveld.

Geriljatropper avfyrte raketter mot den amerikanskledede administrasjonens hovedkvarter, som ligger i et av Saddam Husseins tidligere palasskomplekser, i Bagdad sentrum. Over høyttalerne ble personalet beordret til å søke dekning mens eksplosjonene runget gjennom den irakiske hovedstaden, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Angrep, søk dekning. Dette er ingen test, skal det ha blitt sagt.

Traff tomt hus
En talsmann for en amerikansk divisjon som patruljerer i Bagdad, sa at minst to raketter ble avfyrt. Den ene gikk gjennom taket på en tom boligblokk i nærheten av hovekvarteret, og den andre landet ved en busstasjon.

- Vi har ikke fått noen rapporter om at amerikanske soldater har blitt skadet, eller om sivile ofre, sa talsmannen ifølge Reuters.

To politimenn skadd
Men han la til at to irakiske politimenn ble skadet i et angrep med en rakettdrevet granat i nærheten av en bensinstasjon i Bagdad.

Tidligere i kveld kunne sporadiske skuddsalver også høres i Bagdad, men det er uklart om dette var fiendtlig ild eller salver for å feire den muslimske høytiden Id.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre