RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Stephen Hird, Reuters/Scanpix

Nye arrestasjoner etter terrorbombene

Sist oppdatert:
Sju personer ble pågrepet i forbindelse med terrorbombene i London da politiet gjennomsøkte to hus i Sør-England søndag.

London-politiet jobber på spreng med å etterforske de mislykkede bombeangrepene på tre t-banestasjoner og en buss 21. juli.

Onsdag og fredag denne uken pågrep britisk politi de fire mistenkte selvmordsbomberne. Den ene av dem , Osman Hussain, ble pågrepet i Roma. Totalt satt 11 personer i avhør søndag formiddag.

I ettermiddag ble ytterligere sju mistenkte arrestert i Sør-England, melder Associated Press.

Politiet stormet to hus i Sussex-regionen, og arresterte sju personer i det ene huset, opplyser en talskvinne for Metropolitan-politiet til AP. Politiet var ikke bevæpnet under pågripelsen.

Jakter på bakmennene
De arresterte sitter nå i politiets varetekt i Sussex, og de er siktet for brudd på anti-terrorloven. Politiet gjennomsøkte søndag ettermiddag de to husene i jakten på mulige bevis.

Arrestasjonene skjedde som et ledd i jakten på bakmennene etter terrorbombene, men engelsk politi tror ikke at disse har spilt en så sentral rolle i planlegging og gjennomføring av 21- juli-angrepene som dem som allerede sitter i varetekt, melder Reuters. Politiet forsøker også å finne forbindelser mellom de to terrorcellene som består av briter med pakistansk bakgrunn og afrikanskfødte briter.

Sinte over Irak-krigen
I tillegg har prosessen med å få Osman Hussain utlevert fra Italia startet. Hussain har innrømmet å ha deltatt i de mislykkede aksjonene i London 21. juli. Søndag ble også hans bror pågrepet i Italia, melder AP. Fati Issac ble pågrepet i Brescia.

Hans italienske advokat sier at ingen formelle anklager har kommet mot Hussain, og at han trolig vil motsette seg utlevering. Politiet mener at Hussain forsøkte å gjennomføre en selvmordsaksjon mot Shepherd's Bush t-banestasjon i vest-London.

Hussain skal ha fortalt politi i avhør at selvmordsbomberne gikk til aksjon som en reaksjon på Englands engasjement i Irak-krigen. Hussain sier derimot at aksjonen bare skulle skremme, og at det aldri var meningen å gjennomføre en drepende aksjon. Til etterforskerne skal han ha fortalt at han ikke hadde nok eksplosiver til å skade personer i sin umiddelbare nærhet.

Hussain skal ha utpekt en Muktar Said Ibrahim som lederen for terroraksjonene 21. juli, opplyser en anonym italiensk politikilde til dagsavisen La Repubblica.

- Muktar viste oss videoer med bilder fra krigen i Irak, skal Hussain ha fortalt.

27 år gamle Muktar Said Ibrahim ble arrestert under aksjonen i London fredag. Den etiopisk fødte briten, også kjent som Muktar Mohammed Said, er siktet for å ha plantet eksplosiver på en buss i øst-London.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere