Gå til sidens hovedinnhold

Nye atom-samtaler om Nord-Korea

Samtaler for å løse krisen omkring Nord-Koreas omstridte atomprogram vil bli tatt opp igjen 25. februar.

Det melder det offisielle nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA.

Tidligere sa Australias utenriksminister at myndighetene i Nord-Korea har gitt signaler som tyder på at de er klare til nye samtaler om atomprogrammet.

- De har definitivt antydet at de er klare til å gjenoppta samtaler om ikke for lang tid, sier utenriksminister Alexander Downer etter å ha blitt orientert av en australsk delegasjon som hadde vært på besøk i Nord-Korea.

- Vi håper det vil skje nokså raskt, men det er opp til dem å kunngjøre – ikke oss, sier Downer til Reuters.

Uten resultater sist
Den forrige runden med samtaler mellom Nord-Korea, Sør-Korea, USA, Kina, Japan og Russland ble holdt i Beijing i fjor, men endte uten noen konkrete resultater.

Kina har ifølge AP sagt seg villig til å være verter for nye møter.

USAs viseutenriksminister Richard Armitage bekreftet tirsdag at både USA og Kina har tro på at nye samtaler om Nord-Koreas atomprogram vil komme i gang snart.

- Jeg antar at vi vil komme med en kunngjøring om ikke altfor lenge, sa Armitage til journalister før han skulle ha samtaler med australske og japanske representanter.

Han ville imidlertid ikke kommentere opplysninger om at nye samtaler skal finne sted 25. februar.

Farlig og ustabil
Armitage advarte mandag om at stillstanden i forhandlingene om Nord-Koreas atomprogram skaper en "farlig og ustabil situasjon".

Krisen omkring Nord-Koreas atomprogram oppsto i oktober 2002 da kommuniststaten ifølge USA innrømmet å ha arbeidet med et ulovlig våpenprogram.

(NTB-Reuters)

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå