RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye avhør av 35-åringen

Sist oppdatert:
35-åringen som er pågrepet og siktet for drapet på utenriksminister Anna Lindh (46) har torsdag kveld sittet i nye avhør.

DNA-analysen som kan nagle den fengslede 35-åringen til drapet på Anna Lindh eller frita ham for skyld nådde torsdag etterforskningsledelsen som ikke ville gå ut med resultatet.

Tidligere torsdag ville verken politiet eller den siktedes advokat Gunnar Falk si noe om den videre gangen i etterforskningen, men i hemmelighet har 35-åringen i kveld sittet i nye avhør.

Avhøret varte en drøy time og ble avsluttet rundt klokken 20.45 torsdag kveld.

- Jeg kan ikke si noe om avhøret, sier mannens advokat Gunnar Falk til TT.

- Har det ikke bra
35-åringen har vært suicidal i fengselet. Ifølge Falk har hans klient det ikke bra, og han nekter fortsatt straffskyld etter siktelsen.

Falk sier at han ikke vet noe om DNA-analysene.

- Og hvis jeg gjorde det, ville jeg ikke hatt lov til å fortelle det, sier Falk.

Få opplysninger
Heller ikke påtalemyndigheten eller politiet ville torsdag slippe ut informasjon om DNA-analysene viser at den siktedes arvemateriale også er funnet på eller ved kjøpesenteret NK i Stockholm sentrum der Sveriges utenriksminister Anna Lindh ble knivstukket og drept forrige onsdag.

Analysen kan avgjøre om politiet blir tvunget til å slippe mannen fri senest ved 12-tiden fredag, eller om testene styrker mistanken om at han er gjerningsmannen, slik at varetekten kan forlenges og gi politiet mer tid.

Kriminalinspektør Eiler Augustsson leder avhørene sammen med kriminalinspektør Marianne Öhman. Augustsson regnes som en av Sveriges beste avhørsledere, skriver TT. Det var også han som ledet avhørene av lasermannen John Ausonius og politimorderen Jackie Arklöv.

Slippes ikke i natt
Gunnar Falk sier til TT ved 22-tiden torsdag kveld at han ikke har fått noen signaler om at hans klient vil bli sluppet fri i løpet av natten.

Pressetalskvinne for politimesteren i Stockholm, Stine Wessling bekrefter sent torsdag kveld overfor TV 2 Nettavisen at det ikke er aktuelt å lø slate mannen.

-Han blir sittende frem til påtalemyndigheten har vurdert om han skal fremstilles for fengsling eller ikke, innen fredag klokken 12.

Statsadvokat Agneta Blidberg er sjefen i gruppen på tre statsadvokater som skal vurdere politiets bevisgrunnlag.

Mener de at grunnlaget holder til fengsling, går Blidberg, Krister Petersson og Ola Sjöstrand til tingretten og begjærer ham fengslet.

Hvis ikke, blir 35-åringen løslatt fredag.

Ingen flere tips
Til tross for at den hovedmistenkte er pågrepet, gjelder fortsatt riksalarmen som ble utstedt etter på Anna Lindhs morder, opplyser Rikskriminalpolisen.

Etter pågripelsen av 35-åringen har det vært stille på de 10-20 døgnbemannede tipstelefonene.

- Folk har oppfattet mediene dithen at morderen er tatt. Det er synd, sier Lars Grönskog, informasjonsrådgiver ved stockholmspolitiet til TT.

Ringte Annas familie
Venninnen til Anna Lindh som var med henne på handletur da utenriksministeren ble overfalt og knivstukket, fortalte i en dokumentar på svensk fjernsyn torsdag kveld om minuttene etter attentatet:

– Hun ville at jeg skulle ringe familien, og jeg ringte familien.

Kvinnen var anonymisert fordi hun fortsatt er ett av politiets viktigste vitner i etterforskningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere