RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye avhør av «The Tapas Nine»

Sist oppdatert:
Det blir nye forhør av de sju vennene som spiste middag med Kate og Gerry McCann.

Portugisisk politi som etterforsker Maddie-saken har fått tillatelse til å reise tilbake til England for å gjøre nye intervjuer med gruppen på sju som var på ferie med Kate og Gerry McCann.

Deres datter Madeleine forsvant sporløst fra ferieleiligheten familien leide i Praia da Luz i Algarve den 3. mai i år. De er formelt mistenkte av portugisisk politi, som tror Kate McCann drepte Maddie ved et uhell.

Ifølge det portugisiske kringkastingsbyrået SIC vil etterforskerne trolig komme til England neste uke med en rekke spørsmål til de sju vennene som spiste middag med McCann-paret den kvelden Madeleine forsvant.

Det er også mulig at ekteparet selv blir forhørt på nytt, skriver Daily Telegraph.

Utviklingen vil trolig komme som et slag i ansiktet på ekteparet, som håpet å bli renvasket før jul.

Portugisisk politi var i Storbritannia denne uken for å briefes av britisk politi om DNA-prøvene som er hentet fra leiligheten og familiens leiebil. Ifølge den endelige rettsmedisinske rapporten var resultatene ufullstendige.

Det vil si at de ikke gir tilstrekkelig bevis til å reise tiltale mot Madeleines foreldre. Men det var nok til at politiet nå får tillatelse til å fortsette etterforskningen i Storbritannia.

Portugisisk politi har lenge ønsket å gjennomføre nye forhør av de såkalte «Tapas Nine», gruppen på ni personer som spiste middag sammen. Den portugisiske statsadvokaten har nektet å etterkomme ønsket inntil den endelige rettsmedisinske rapporten var klar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere