Nye bevis om Bushs militærtjeneste

Foto: (AP/Scanpix)

Militærtjenesten til president George W. Bush er omstridt fra før. Nå er et brev offentliggjort hvor presidentens far takker en general for hans interesse for sønnen.

18.09.04 11:27

Pentagon offentliggjorde fredag flere dokumenter om Bushs militærtjeneste.

«Jeg var overrasket og veldig, veldig fornøyd med å motta ditt brev datert 27. august», heter det i brevet skrevet av tidligere president George H. W. Bush, som da var kongressrepresentant for Texas.

«At en generalmajor i luftvåpenet viste interesse for en fersk rekrutt gjorde et stort inntrykk på meg», skrev nåværende president George W. Bushs far i september 1968. Brevet var stilet til general G. B. Greene, som var leder for det militære senteret der Bush junior ble trent opp etter å ha gått inn i nasjonalgarden.

President Bushs militærtjeneste er blitt et hett tema i presidentvalgkampen.

Bush blir beskyldt for å ha skulket unna deler av tjenesten i nasjonalgarden, den amerikanske versjonen av Heimevernet. Han blir også beskyldt for å ha fått hjelp av mektige venner av familien til å slippe unna militærtjenesten i Vietnam.

Brevet Pentagon offentliggjorde fredag kaster ikke nytt lys over spørsmålet om Bush fikk hjelp til å slippe Vietnam-tjeneste, men det viser at minst en høytstående militær fulgte George W. Bushs tjeneste og rapporterte til hans far.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag