RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye bilder av JFK i Dallas

Foto: Scanpix/AP
Sist oppdatert:
En tidligere ukjent film av John F. Kennedy i øyeblikkene før han ble skutt vil gi nytt liv til konspirasjonsteoriene. Se video.

Drapet på tidligere president John F. Kennedy har fascinert verden i fire tiår siden han ble skutt i en bilkortesje i Dallas den 22. november 1963. Hittil ukjente filmbilder av presidentparet i bilen viser en detalj som vil gi konspirasjonsteoretikerne vann på mølla.

Nye Se den unike JFK-videoen på TV 2 Sumo

Jakken i en fold
8mm-filmen uten lyd viser Jacqueline Kennedy på nært hold mens hun vinker til mengden. I et kort øyeblikk ses presidentens jakke som tydelig har foldet seg høyt oppe på ryggen hans.

Konspirasjonsteoretikere vil se dette som nye bevis i en teori om at kulehullene på jakken og kroppen til den avdøde presidenten ikke passet sammen, melder Reuters.

Filmen ble donert til Sixth Floor Museum i Dallas av amatørfotografen George Jefferies og hans svigersønn, Wayne Graham.

Alt er viktig
Kurator Gary Mack er ikke overrasket over at Jefferies ventet så lenge med å levere inn filmen..

- Alle som har filmet eller fotografert kortesjen før drapet tror deres bilder er uten betydning. Men for alle historikere er alle foto og filmer viktige for å kunne gi svar på spørsmål som vil bli stilt i fremtiden, sier han.

Hvor mange skudd?
Mack sier han allerede har sett filmen lagt ut på en nettsider for konspirasjonsteoretikere.

- Det er interessant for de som forsker på konspirasjoner å studere Kennedys jakke, som ser ut som den har foldet oppe på ryggen hans, sier Mack.

Siden Kennedys jakke lå høyt oppe på ryggen, vil inngangssåret etter kulen ikke stemme overens med hvordan man skulle tro at jakken var plassert. Dette er gull for de som hevder at det ble avfyrt mer enn tre skudd.

Mack sier også at den nye filmen inneholder de beste bildene han har sett til nå av Jacqueline Kennedy i kortesjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere