*Nettavisen* Nyheter.

Nye blodspor på Kerchers pute

Foto: Scanpix/EPA

Nyoppdagede blodspor på Meredith Kerchers tilhører ingen av de mistenkte i saken.

18.11.07 10:54

Det er funnet nye spor etter blodige fingre på hodeputa til den britiske studenten som ble funnet drept på soverommet sitt i den italienske middelalderbyen Perugia tidligere denne måneden.

Fingeravtrykk etter den samme personen ble også funnet på toalettpapir i huset der Kercher (21) ble funnet drept den 2. november, melder SkyNews .

Familiens advokat, Francesco Maresca, sier han ikke vet om fingeravtrykkene tilhører en potensielt ny mistenkt, men at de ikke tilhører noen av de tre som hittil er fengslet i saken.

Offer for vold
Kercher ble funnet død i sengen sin. Hun var delvis avkledt og hadde knivstikk i halsen.

Kercher var utvekslingsstudent i middelalderbyen Perugia i Italia. Der delte hun hus med amerikanske Amanda Knox, som er en av tre mistenkte i saken. Knox sitter nå i varetekt sammen med sin italienske kjæreste, Rafaelle Sollecito (23) og hennes kongolesiske sjef, bareieren Patrick Lumumba.

Det er funnet DNA fra både Knox og Kercher på Sollecitos kniv, som ble funnet i leiligheten hans, melder CNN . DNA-sporene fra Kercher var på knivspissen, mens Knox' DNA var ved skaftet.

Politiet fant også ut av kniven hadde vært vasket, men grundige tester gjorde det likevel mulig å hente ut DNA-prøver.

En ny politirapport viser at Kercher var et offer for vold. Det ble funnet skader på Kerchers lepper, gum og hake, opplyser dommeren i saken.

Det er også blåmerker og skader rundt halsen som tyder på at Kercher ble holdt rundt halsen og deretter truet med kniv. Obduksjonen viser også at det ble utført seksuelle handlinger, enten i hurtig tempo eller mot Kerchers vilje.

Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Arrangerte møte
Ifølge politirapporten skal Sollecito og Knox ha tilbrakt ettermiddagen 1. november sammen og røyket hasj. Knox skal ha fått en beskjed fra Lumumba, der en avtale den kvelden ble bekreftet. Knox skal tidligere ha gått med på å ordne det slik at Lumumba fikk møte Kercher.

De tre skal ha dratt sammen til huset der Knox og Kercher bodde sammen. På ett tidspunkt skal Kercher ha gått inn på soverommet sammen med Lumumba, men noe gikk galt, heter det i rapporten.

Sollecito har trolig sluttet seg til dem, og de to har gjort tilnærmelser som Kercher avviste. Deretter ble hun truet med den kniven Sollecito ofte hadde med seg, og som ble brukt til å stikke Kercher i halsen.

De tre mistenkte skal ha forsøkt å fingere et innbrudd for å skjule sine egne spor. De prøvde også å vaske bort blodet flere steder, og spredde dermed blod andre steder. Døra til Kerchers soverom ble låst.

Da politiet brøt seg inn i Kerchers leilighet, var rommet rotete og med blodflekker overalt, på gulvet og på veggene.

Ulike versjoner
Alle de tre mistenkte avviser enhver befatning med saken. Knox har gitt Lumumba skylden for Kerchers død. Siden trakk hun uttalelsen tilbake gjennom sin mor og sier at hun var ruset og derfor var «forvirret» med hensyn til hva som hadde skjedd den natten.

Hun har oppgitt tre ulike versjoner av hva som skjedde, og selv advokaten hennes sier han har problemer med å skjelne hva som er sant.

Sollecitos advokat sier på sin side at hans klient har fått livet sitt ødelagt på grunn av forbindelsen med Knox.

- Det var et feilgrep å forelske seg i henne, men det gjør ham ikke skyldig, sier forsvarer Luca Maori.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.