RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye gatekamper i København

Sist oppdatert:
Politi og demonstranter i voldsomme sammenstøt.

15 personer er anholdt etter voldsomme sammenstøt mellom politi og demonstranter i den danske hovedstaden København.

To politifolk fikk også lettere skader i sammenstøtene som skjedde i området rundt fristaden Christiania, ifølge Berlingske Tidende.

Krigssone
Gatene forvandlet seg til den reneste krigssone tirsdag kveld etter at politiet tidligere på dagen hadde tatt seg inn i fristaden for å rive et ulovlig oppført hus.

Politiet brukte store mengder tåregass mot demonstrantene, som svarte med å kaste brannbomber og brosteiner. Fordi demonstrantene satte fyr på containere, hagemøbler og benker var brannvesenet også bekymret for at det skulle oppstå alvorlige branner.

Roet seg
Natt til onsdag hadde situasjonen roet seg og politiet patruljerer gatene i Christiania.

- Vi kom inn i Christiania uten de store sverdslagene, og det er ro i øyeblikket. Vi håper det forblir slik, sier polititalsmann Lars Christian Borg til Politiken.

Det var heller ikke tegn til uro i andre bydelen av København. Mange av beboerne rundt fristaden hadde imidlertid skaffet seg alternativ overnatting andre steder i byen på grunn av tåregassen som lå i lufta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere