RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye Irak-rådgivere for Bush

Sist oppdatert:
George Bush vil ha en ny giv i Irak. Han begynner med å bytte rådgivere.

USAs president George W. Bush arbeider med en ny strategi for krigen i Irak. Amerikanske soldater har vært i landet i snart fire år, uten at de har klart å stanse volden i landet.

Se video her

USAs nåværende ambassadør til Pakistan, Ryan Crocker, vil trolig erstatte Zalmay Khalilzad som ambassadør til Irak. Khalilzad vil trolig bli nominert som USAs neste ambassadør til FN, melder Reuters.

Ifølge ABC News ventes det at Bush vil innstille admiral William Fallon som erstatter for general John Abizaid som leder for U.S. Central Command, som er ansvarlig for USAs militære operasjoner i Irak og Afghanistan.

Generalløyntnant David Petraeus ventes å bli USAs øverste leder i Irak, istedenfor nåværende general George Casey.

På tampen av 2006 gikk forsvarsminister Donald Rumsfeld av og ble erstattet av tidligere CIA-direktør Robert Gates.

Derimot er det få som venter at de nye ansiktene vil innebære radikale politiske endringer, slik den demokratiske opposisjonen i USA har krevd. Torsdag tok Demokratene kontroll over Kongressen etter en valgkamp dominert av Irak-debatten.

- Det er presidentens ansvar å formulere en ny plan for Irak, en plan som gjør det klart for irakerne at de må forsvare sine egne gater og sin egen sikkerhet, en plan som fremmer stabilitet i regionen, og en plan som gjør det mulig for oss å omplassere våre soldater på en ansvarlig mate, sier demokrat Nancy Pelosi i sin innsettelsestale som den første kvinnelige speakeren i Kongressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere