Gå til sidens hovedinnhold

Nye kamper tvinger tusener på flukt

Titusener av mennesker har flyktet fra sine hjem etter meldinger om nye kamper utenfor Liberias hovedstad Monrovia torsdag.

Ifølge NTB-AFP-DPA har rundt 60.000 flyktninger blitt fordrevet fra byen Totota, 80 kilometer nord for Monrovia, til flyktningleirer i Salala etter at militante fra opprørsbevegelsen LURD forsøkte å innta byen.

Informasjonsminister Ronald Goodridge sa at opprørerne har satt fyr på minst 15 landsbyer, og at regjeringsstyrker er involvert i kampene for å forsvare sine territorier.

Råtne lik

Samtidig melder Verdens Helseorganisasjon om forferdelige forhold i den liberiske havnebyen Buchanan.

Flere hundre lik av geriljakrigere som er drept i kamper den siste tiden, råtner i brønner, og den eneste fungerende klinikken i byen har ingen medisiner, ifølge WHOs regionale koordinator for humanitær innsats, Komla Etienne Siamevi.

Han forteller også at det statlige sykehuset i byen er ødelagt av plyndring og hærverk gjennom måneder med harde kamper.

Buchanan ligger 90 kilometer sør for hovedstaden Monrovia og kontrolleres av opprørsgruppen MODEL.

Fredsavtale

For bare tre uker siden ble det undertegnet en fredsavtale for Liberia etter at den omstridte presidenten Charles Taylor reiste til eksil i Nigeria. Likevel meldes det nesten daglig om nye sammenstøt rundt om i landet.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg