Den armenske byen Martini ble utsatt for angrep fra aserbajdsjanske styrker søndag morgen, mens Armenia angrep den aserbajdsjanske byen Terter og flere landsbyer, ifølge forsvarsdepartementene i begge landene.

Angrepene fant selv om landene fredag ble enige om å ikke angripe sivile, ifølge Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

Søndag ankom Tyrkias utenriksminister Aserbajdsjan.

– Atter en gang er vi med våre brødre i Baku for å bekrefte vår sterke støtte til Aserbajdsjan og snakke om de siste utviklingene i Nagorno-Karabakh, tvitret utenriksminister Mevlut Cavusoglu.

Besøket skjer etter at Armenia lørdag ba om bistand fra Russland, med henvisning til forsvarsalliansen mellom de to landene. Forsvarsalliansen gjelder likevel ikke for Nagorno-Karabakh, og russiske myndigheter har understreket at støtte ikke vil gis før kamphandlingene foregår på armensk territorium.

Konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan brøt ut i krigshandlinger 27. september. Striden står om den omstridte Nagorno-Karabakh-regionen.

1.200 mennesker er bekreftet omkommet som følge av sammenstøtene siden september. Det reelle antallet døde anslås å kunne være mye høyere.

(©NTB)