Gå til sidens hovedinnhold

Nye milliarder til Irak-operasjoner

Alt tyder på at USAs president George W. Bush får flere hundre milliarder kroner i ekstrabevilgninger til militære operasjoner og gjenoppbygging i Irak.

Onsdag ble det kjent at Bush allerede i slutten av denne måneden kan komme til å be om gigantiske ekstrabevilgninger. Torsdag uttalte flere ledende kongressrepresentanter, både republikanere og demokrater, at de stiller seg positive til forslaget, skriver NTB-Reuters.

500 milliarder

Regjeringskilder mener Bush kan komme til å spørre om opp til 500 milliarder kroner, men i et intervju med TV-kanalen CNBC sent torsdag kveld avviste presidenten at han har bestemt seg for hvor mange penger han kommer til å be om.

– Jeg har ikke bestemt meg for et beløp ennå, sa George W. Bush

Han la til at beslutningen vil bli tatt i samråd med budsjettkontoret i Det hvite hus, Paul Bremer, som er USAs øverste sivile administrator i Irak, og forsvarsdepartementet Pentagon.

Torsdag kom flere positive signaler fra kongressen om økte bevilgninger til Irak. Det er anslått at USAs engasjement i landet koster nesten 30 milliarder kroner i måneden.

Skepsis

USAs forslag til Irak-resolusjon ble torsdag møtt med skepsis både innad og blant de argeste europeiske krigsmotstanderne Tyskland og Frankrike. Men det nye FN-initiativet fra USA blir også tolket som et tegn på at USA nå innser at landet trenger støtte i Irak.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar