*Nettavisen* Nyheter.

Nye mistanker mot Annan

Nye opplysninger knytter FNs generalsekretær Kofi Annan til skandalen rundt FNs Olje for mat-program.

15.06.05 10:10

Kofi Annan skal ha kjent til den lukrative kontrakten i Irak som FN tildelte firmaet hans sønn jobbet i. Annan har hele tiden hevdet at han ikke kjente til dette, melder Reuters.

Bakgrunnen for de nye mistankene er et notat fra det sveitsiske firmaet Cotecna Inspection Services. Det var dette firmaet Annans sønn arbeidet for. Notatet ble først offentliggjort i The New York Times.

Notatet kom fra Cotecna. Det er imidlertid skrevet av en Michael Wilson, en venn av familien Annan.

- Møtte Annan

Det var i Paris i 1998 at en representant for firmaet skal ha møtt Annan og hans følge. Representanten skal da ha blitt fortalt at «dere kan regne med oss».

Med dette øker presset på Annan. Rykter vil nå ha det til at han kommer til å trappe ned under toppmøtet i New York i september.

Volcker-kommisjonen, som gransker Olje for mat-prorammet, sa at den nå ville se på Annans rolle på nytt. Tirsdag fikk den overlevert dokumenter relatert til den aktuelle FN-turen i 1998.

Avviser

Annans talsmann, Fred Eckhard, sier at Annan selv ikke kan huske noe møte i Paris med representanter for Cotecna.

Volcker-kommisjonen ledes av USAs tidligere sentralbanksjef, Paul Volcker. Kommisjonen har tidligere slått fast at Annan ikke kjente til den aktuelle kontrakten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.