RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye opptøyer i Kenya

Sist oppdatert:
Kenya ble tirsdag kveld rammet av nye uroligheter.

Det var etter at sittende president Mwai Kibaki tirsdag navnga flere medlemmer i sin nye nasjonalforsamling, at det igjen brøt ut opptøyer mellom tilhengerne av opposisjonsleder Raila Odinga og politiet i Kenya, melder Reuters.

Ifølge den lokale reporteren Baraka Karama skal politiet ha skutt og drept en person i storbyen Kisumu i forbindelse med opptøyene. Videre skal flere motstandere av Kibaki ha laget brennende barrikader i storbyen og kastet med stein mot biler.

Også i hovedstaden Nairobi er det meldt om opptøyer. Her skal flere hundre av Odingas tilhengere ha stormet ut i gatene etter at Kibaki tirsag navnga 17 nye ministere til nasjonalforsamlingen.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

204774

Ministerlisten ble umiddelbar avvist av Odingas parti, som nå har brutt alle forhandlinger med president Kibaki.

Senest mandag denne uken inviterte Kibaki Odinga til en samtale om krisen i landet fredag.

Odinga ville imidlertid kun møte presidenten dersom samtalen ble ledet av John Kufuor, lederen for Den afrikanske union, men Kibaki skal ha unnlat å invitere Kufuor, skriver Reuters.

Kenya har vært preget av voldsom uro siden Kibaki utropte seg selv til vinner av valget 27. desember. Odinga mener nemlig at Kibaki jukset under valget og at han selv er Kenyas rettmessige president.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere