RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye opptøyer i Paris

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Volden har igjen blomstret opp i Paris etter at to tenåringer ble drept i en kollisjon med en politibil.

Flere titalls ungdommer satte fyr på biler og bygninger, og slåss mot politi og brannfolk i den franske hovedstaden natt til mandag. Urolighetene foregikk i bydelene Villiers-le-Bel og Arnouville.

Opprørene starter etter klokken 18 søndag.

Årsaken til opptøyene er en ulykke der to tenåringer mistet livet da motorsykkelen de hadde stjålet kolliderte med en politibil. Ifølge politiet jaktet ikke politibilen på ungdommene da ulykken skjedde.

Artikkelen fortsetter under

198259

Ungdommene satte blant annet fyr på en politistasjon i Villiers-le-Bel, to bensinstasjoner, flere forretninger og minst 21 biler. I tillegg skal de ha plyndret jernbanestasjonen i bydelen Arnouville.

Opprørspoliti ble sendt til stedet, men ungdommene sperret veien for dem med brennende biler. Minst åtte politifolk skal så langt ha blitt skadd i tumultene.

Politiet melder at en mindre gruppe gikk til angrep på forretninger, forbipasserende og bilførere, for å rane dem.

- Uttrykk for sinne
Mandag morgen holdt en gruppe på om lag 100 ungdommer stand ved ulykkesstedet, melder Reuters. Politietterforskere som forsøkte å undersøke ulykkesstedet ble møtt med trusler.

- Sannheten bør komme frem, ellers tar vi saken i egne hender, skal en av ungdommene ha advart politiet.

- Politietterforskerne som er skyld i ulykken må ble holdt ansvarlige. Dette er ikke vold, men et uttrykk for sinne, sier Broren til et av ofrene, Omar Sehhouli, til nyhetsbyrået AFP.

Innbyggerne i Villiers-le-Bel sa derimot at de rasende ungdommene hadde brent biler for å hindre politiet i å ta seg inn i området.

- Politiet kommer ikke inn. Hver gang de forsøker, angriper ungdommene med alt de har for hånden, sier et vitne.

Voldelig
Urolighetene minner om starten på opprøret i Paris i 2005 . Da ble de voldelige opptøyene utløst av at to innvandrere omkom da de forsøkte å flykte fra politiet.

Guttene på 15 og 17 år mistet livet da de fikk kraftig elektrisk støt i en transformatorstasjon. En tredje ungdom kom alvorlig til skade i episoden i forstaden Clichy-sous-Bois. Ungdommene skal angivelig ha løpt inn i transformatorstasjonen under en politijakt.

Dødsfallene utløste to måneder med voldsbruk som spredte seg til 274 steder i Frankrike. Én person ble drept og 126 politi- og brannmenn ble skadd. I tillegg ble 9000 biler satt i brann og de materielle skadene beløp seg til om lag 1,6 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere