RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye OSSE-observatører savnet

Sist oppdatert:
Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) opplyser at fire observatører og en tolk holdes tilbake av væpnede menn i Ukraina. Det er ingen nordmenn i gruppen.

OSSE mistet kontakten med de fire observatørene og deres ukrainske tolk i 19-tiden torsdag kveld, heter det i en pressemelding.

Bilene med de fem ble stanset av væpnede menn i byen Severodonetsk i Luhansk-regionen, omtrent 100 kilometer nord for Luhansk by.

– Det er ingen nordmenn i gruppen som nå er savnet, sier Veslemøy Lothe Salvesen i Utenriksdepartementet til NTB.

Laget som organisasjonen nå har mistet kontakt med, kommer i tillegg til et lag som har vært savnet siden mandag. Meldinger fra separatistene tydet på at dette laget er løslatt, mens den selverklærte ordføreren i Donetsk-regionen sier at observatørene fortsatt blir holdt fanget fordi de er mistenkte for spionasje.

OSSE melder at 248 medlemmer av organisasjonen i øyeblikket oppholder seg i Ukraina. 23 nye er ventet i løpet av fredag. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere