*Nettavisen* Nyheter.

Nye palestinske sammenstøt

Mandag brøt det ut nye skyteepisoder mellom Hamas og Fatah. Den palestinske samlingsregjeringen er nå på randen av kollaps.

14.05.07 14:53

Fredsprosessen i Midtøsten har fått en ny knekk. Den palestinske samlingsregjeringen mellom Hamas og Fatah, som kom på plass i februar, holder nå på å falle i grus etter sammenstøttet mellom de rivaliserende gruppene i helgen, der minst fem mennesker ble drept og 18 ble skadet, ifølge tall fra BBC.

Mandag døde ytterligere to personer og rundt ti er skadet i nye skyteepisoder på Gaza-stripen. Våpenhvilen som ble avtalt på søndag med hjelp av egyptiske forhandlere, varte ikke mer enn noen timer.

Volden blusset opp etter at Baha Abu Jarab, lederen for den Fatah-tilknyttede gruppen al Alqsa Martybrigadene, ble drept i et bakhold søndag. Fatah skyldte på Hamas, som nektet for å ha stått bak gateangrepet.

Søndag kveld ble den religiøse Hamas-lederen Ali Sharif rapportert savnet. 70 år gamle Sharif underviser på det islamske universitetet i Gaza og er en viktig politisk og sosial brikke for Hamas-tilhengere.

Den palestinske informasjonsministeren, Mustafa Barghouti, ba mandag både Hamas og Fatah om å stoppe volden umiddelbart.

- Ikke bare den palestinske regjeringen, men også den palestinske framtiden avhenger av at vi stopper disse blodige kampene, sa Barghouti til BBC.

Voldsbølgen i Gaza har allerede fått sitt første politiske offer. Mandag formiddag ble det kjent at den palestinske innenriksministeren, Hani Kawasmeh, går av. Oppsigelsen til Kawasmeh har blitt godkjent av statsministeren Ismail Haniyeh.

Kawasmeh annonserte for to uker siden at han ville gå av dersom hans nye sikkerhetsplan for Gaza ikke ble godkjent og satt i gang av regjeringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.