RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye sammenstøt i Hongkong

KJEMPER FOR DEMOKRATI: Demokrati-forkjempere tar bilder av politiet (utenfor bildet) under en konfrontasjon i shoppingområdet Mongkok tidlig søndag 29. november. Siden studenter startet demonstrasjonene for demokratiske rettigheter i september, har myndighetene i Hongkong forsøkt å finne en løsning på krisen.
KJEMPER FOR DEMOKRATI: Demokrati-forkjempere tar bilder av politiet (utenfor bildet) under en konfrontasjon i shoppingområdet Mongkok tidlig søndag 29. november. Siden studenter startet demonstrasjonene for demokratiske rettigheter i september, har myndighetene i Hongkong forsøkt å finne en løsning på krisen. Foto: Bobby Yip (Reuters)
Sist oppdatert:
Hundrevis av opprørspoliti stormet mot demonstrantene med batonger, skjold og pepperspray.

Hongkong (NTB-Reuters) Tusenvis av demokratiforkjempere støtte sammen med politiet i bydelen Mong Kok i Hongkong lørdag morgen lokal tid.

Hundrevis av opprørspoliti stormet mot demonstrantene med batonger, skjold og pepperspray mens de ble bombardert med egg og vannflasker.

Mens sirener og rop om «ekte demokrati» ljomet gjennom bydelen, satte noen av demonstrantene opp nye barrikader i gatene.

Siden studenter startet demonstrasjonene for demokratiske rettigheter i september, har myndighetene i Hongkong forsøkt å finne en løsning på krisen. Onsdag ble aktivistenes protestleire i Mong kong revet og om lag 80 demonstranter pågrepet.

Menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty advarte fredag politiet mot overdrevet bruk av makt etter at flere av aktivistene hevdet de hadde blitt slått da de ble arrestert.

Den tidligere britiske kolonien Hongkong har hatt delvis selvstyre siden den ble tilbakeført til Kina i 1997. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere