Nye spor etter milliardærarving

Politiet i Gøteborg hevder de har nye spor i saken om den bortførte milliardærsønnen Fabian Bengtsson.

20.01.05 12:13

- Vi har fått inn ny informasjon som vi arbeider med. Men vi kan ikke kommentere tips vi jobber med. Vi vil heller ikke kommentere påstander eller rykter som florerer i media, sier informasjonsmedarbeider Thomas Fuxborg ved politiet i Gøteborg til TV 2 Nettavisen.

Aftonbladet skriver torsdag at den 32 år gamle Fabian Bengtsson kan ha blitt tatt ut av landet på en ferge til Danmark eller Tyskland. Bilen hans ble onsdag funnet ikke langt fra Stena Lines terminal i Gøteborg.

- Politiet har snakket med personalet og gått gjennom passasjerlistene, sier sikkerhetssjef Lars Pålsson ved Stena Line til Aftonbladet.

Kan være i Norge
Thomas Fuxborg sier han ikke vil kommentere saken, og at politiet fortsatt holder alle muligheter åpne.

- Kan han være i Norge?

- Vi vet ikke hvor Fabian befinner seg. Det kan være i Sverige eller annet sted. Vi utelukker heller ikke at han kan være i Norge, sier han.

Bengtsson ble bortført i nærheten av sitt hjem ved 08-tiden mandag. Fra Gøteborg går det ferger både til Fredrikshavn og Kiel. Fredrikshavn-båten går klokken 09.30, og var framme klokken 12.45. Kiel-fergen går først klokken 19.30.

Pengeuttak og innbrudd
Faren til Fabian Bengtsson, som leder den svenske elektronikkselskapet SIBA, fikk en sms-melding fra sønnen klokken 10.37. Ifølge en ubekreftet kilde skal meldingen ha blitt sendt fra Gøteborg-området.

Det skal også være tatt ut en større pengesum fra en bankautomat i Gøteborg noen timer etter bortføringen. Det skal også ha blitt begått innbrudd ved Sibas hovedkontor ved hjelp av Fabian Bengtsson personlige adgangskode.

I en pressemelding torsdag heter det at politiet arbeider med flere tips og ledertråder.

- Det forekommer en mengder opplysninger om tips, ledertråder, bankuttak, sms'er er innbrudd på SIBA. Politiet kommer ikke til å kommentere noen slike opplysninger, heter det i pressemeldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.