Gå til sidens hovedinnhold

Nye sykehusskandaler i Torsby

En pasient døde og en annen fikk alvorlige komplikasjoner etter operasjoner på Torsby sykehus i Vest-Sverige sist høst. Svenske myndigheter gransker nå de to episodene ved det skandalerammede sykehuset.

Tidligere er det blitt avslørt at en nordmann uten forsvarlig medisinsk utdannelse fikk arbeide som lege ved sykehuset. Mannen skal ha utført operasjoner uten assistanse, og blant annet ha amputert fingre og tær, melder NTB/TT.

- Denne avsløringen og de to hendelsene som nå er blitt kjent, viser at organisasjonen sliter med store svakheter, sier Dan Andersson i Socialstyrelsens regionale tilsynsenhet. Han stoler ikke helt på sykehusledelsens forsikringer om at Torsby har mange og gode nok leger.

Døde etter operasjon
-Det lyder litt hult, når man samtidig har så pass mange ukvalifiserte leger i tjeneste, sier Andersson. Socialstyrelsen har kritisert mangelen på klare regler for hvilke pasienter som skulle behandles i Torsby og hvilke som skulle sendes videre til et større sykehus.

I fjor høst døde en 70 år gammel kvinne på sykehuset i Torsby etter en operasjon for å fjerne en svulst fra tolvfingertarmen. Legen som gjennomførte dette inngrepet, var også ansvarlig for en annen operasjon som førte til alvorlige komplikasjoner hos pasienten.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter