RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye tilfeller av mers-smitte i Sør-Korea

Helsemyndighetene i Sør-Korea har registrert åtte nye tilfeller av mers-smitte det siste døgnet, men det er ikke meldt om flere dødsfall som følge av luftveissykdommen.

I alt 162 sørkoreanere er smittet av mers, men 19 av dem er nå så friske at de vil bli utskrevet fra sykehusene, opplyser helsedepartementet i Seoul.

19 sørkoreanere er bekreftet døde av mers siden det første smittetilfellet ble påvist i forrige måned.

En 68 år gammel forretningsmann som hadde vært på rundreise i Midtøsten tok smitten med seg hjem, og alle som siden har fått påvist smitte har vært i kontakt med mannen eller sykehus og klinikker der han har vært innlagt.

Tirsdag døde også en 65 år gammel tysk mann som var smittet av viruset under et ferieopphold i Abu Dhabi, og tidligere har sykdommen krevd mange liv i Midtøsten, først og fremst i Saudi-Arabia.

Mers-viruset ble oppdaget i september 2012. Viruset forårsaker lungebetennelse og akutt lungesviktsyndrom. Alle som så langt har blitt smittet av viruset, har enten selv vært i Midtøsten eller hatt kontakt med syke personer som har vært der.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere