Nye trusler fra bin Laden

Al-Qaida-leder Osama bin Laden skal ha sendt et lydbånd til tv-kanalen al-Jazeera hvor han lover flere selvmordsaksjoner, både i og utenfor USA.

18.10.03 20:30

Samtidig anmoder han USA om å trekke seg ut av Irak. Irakerne oppfordres på sin side til å føre hellig krig mot de amerikanske «korsfarerne».

Tv-kanalen har ennå ikke sendt båndet. Uttalelsene er hentet fra en utskrift er gjort tilgjengelig for media, melder Reuters.

Fortsetter kampen
- Vi vil, med Guds hjelp, fortsette å kjempe mot dere og vil fortsette martyr- (selvmords-) operasjoner i og utenfor USA til dere slutter med undertrykkingen og de dumme handlingene dere gjør, heter det i utskriften fra båndet bin Laden angivelig har spilt inn.

Også denne gangen er trusselen rettet mot konkrete land, men nå er ikke Norge med på lista.

- Vi forbeholder oss retten til å gjengjelde på riktig tid og sted mot alle land som tar del i den urettferdige krigen (mot Irak), det vil si Storbritannia, Spania, Australia, Polen, Japan og Italia, sa hjernen bak flykapringene i USA 11. september 2001.

- Islamske land som tar del vil ikke bli ekskludert. Dette gjelder spesielt Golf-statene, især Kuwait, heter det videre.

Stemmen som angivelig tilhører bin Laden lovpriser dessuten Ansar al-Islam, den kurdiske islamistiske gruppen som beskyldes for å være knyttet til al-Qaida.

- Terrorkrigen fortsetter
Det hvite hus uttaler at lydbåndet er en påminnelse om at den globale krigen mot terror fortsetter.

- De riktige myndigheter vil analsere båndet, sa talsmann Scott McClellan i Det hvite hus i en kommentar ifølge Reuters.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.