Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nye trusler fra bin Laden

Sist oppdatert:
Al-Qaida-leder Osama bin Laden skal ha sendt et lydbånd til tv-kanalen al-Jazeera hvor han lover flere selvmordsaksjoner, både i og utenfor USA.

Samtidig anmoder han USA om å trekke seg ut av Irak. Irakerne oppfordres på sin side til å føre hellig krig mot de amerikanske «korsfarerne».

Tv-kanalen har ennå ikke sendt båndet. Uttalelsene er hentet fra en utskrift er gjort tilgjengelig for media, melder Reuters.

Fortsetter kampen
- Vi vil, med Guds hjelp, fortsette å kjempe mot dere og vil fortsette martyr- (selvmords-) operasjoner i og utenfor USA til dere slutter med undertrykkingen og de dumme handlingene dere gjør, heter det i utskriften fra båndet bin Laden angivelig har spilt inn.

Også denne gangen er trusselen rettet mot konkrete land, men nå er ikke Norge med på lista.

- Vi forbeholder oss retten til å gjengjelde på riktig tid og sted mot alle land som tar del i den urettferdige krigen (mot Irak), det vil si Storbritannia, Spania, Australia, Polen, Japan og Italia, sa hjernen bak flykapringene i USA 11. september 2001.

- Islamske land som tar del vil ikke bli ekskludert. Dette gjelder spesielt Golf-statene, især Kuwait, heter det videre.

Stemmen som angivelig tilhører bin Laden lovpriser dessuten Ansar al-Islam, den kurdiske islamistiske gruppen som beskyldes for å være knyttet til al-Qaida.

- Terrorkrigen fortsetter
Det hvite hus uttaler at lydbåndet er en påminnelse om at den globale krigen mot terror fortsetter.

- De riktige myndigheter vil analsere båndet, sa talsmann Scott McClellan i Det hvite hus i en kommentar ifølge Reuters.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!