*Nettavisen* Nyheter.

Nye trusler mot svensk visestatsminister

Foto: (AFP PHOTO / THIERRY MONASSE)

Sikkerheten rundt den svenske visestatsministeren Bosse Ringholm er skjerpet etter et innbruddsforsøk i hans hjem.

31.08.05 10:13

Visestatsministerens villa i Stockholm overvåkes døgnet rundt av politiet, etter et innbruddsforsøk tidligere i sommer. Selv om innbruddsforsøket skjedde natt til 18. juli, har politiet ifølge Aftonbladet tidligere denne uken besluttet at den skjerpede sikkerheten skal fortsette.

- Vi kommenterer aldri opplysninger om trusler mot statsråder. Vi vil ikke risikere å avsløre hvordan vi arbeider og hva vi gjør. Vi vil heller ikke si noe av hensyn til de som utsettes for trusler og deres familier, sier Anders Thornberg, informasjonsdirektør ved det svenske sikkerhetspolitiet (Säpo).

Visestatsminister Bosse Ringholm var ikke selv hjemme da innbruddsforsøket skjedde, men en nær slektning av ham skal ha våknet ved tretiden natt til 18. juli, av at vedkommende hørte en lyd, og sto opp for å se hva som skjedde. Da gjerningsmannen forsto at han var oppdaget, skal han ha løpt fra stedet.

Bosse Ringholms hjem har også tidligere blitt utsatt for uønskede gjester. En kveld i desember i fjor sprang flere personer fram og kastet egg på vinduet hans. Ministeren var hjemme, og varslet selv politiet. Våren 2002 mottok han trusselbrev. Visestatsministeren vil overfor Aftonbladet ikke kommentere de nye opplysningene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.