Gå til sidens hovedinnhold

Nynazister sverter Lindh

Både en norsk og en svensk nynazistisk hjemmeside stempler avdøde utenriksminister Anna Lindh som landsforræder og ekstremist og kritiserer politiets etterforskning.

Under overskriften ”Folkförrädare knivhuggen” kritiserer den nynazistiske hjemmesiden info14 etterforskningen av drapet. Dette er en samleside for de nynazistiske grupperingene i Sverige.

Også den norske siden Nasjonal Motstand omtaler drapet på sosialdemokraten Lindh under overskriften "Ekstremist knivstukket".

Imot EU-medlemskap

De svenske nynazistene er sterkt imot svensk EU-medlemskap og integreringen i EU som Anna Lindh kjempet for.

Utenriksminister Anna Lindh ble overfalt og knivstukket i et kjøpesenter onsdag ettermiddag. Torsdag morgen døde hun på operasjonsbordet av skadene.

Store politistyrker jakter nå på drapsmannen. Det er foreløpig ikke mistanke om at noen grupperinger står bak drapet.

- Politiet har satt inn alle ressurser i jakten på knivmannen, noe som er meget overraskende da dette er et hverdagslig knivoverfall mot en svenske, som som aldri vises den samme interesse fra våre tre statsmakter, skriver nettstedet.

Jager gjerningsmannen

Svensk politi har satt i gang en omfattende aksjon i jakten på attentatmannen som knivstakk Lindh på et kjøpesenter i Stockholm onsdag ettermiddag. En rekke vitner fra kjøpesenteret ble avhørt i går kveld, og avhørene fortsetter i dag.

- Vi leter etter en mann på cirka 30 år, rundt 180 centimeter høy med lys hud og brunt hår i pasjefrisyre. Han var kledd i en grønn militærjakke med en grå hettegenser under, sier informasjonsansvarlig Björn Pihlblad ved polismyndigheten i Stockholm til TV 2 Nettavisen.

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå