RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nynazistisk gruppe knust

Rundt 300 politifolk gjennomførte tirsdag en av de største politiaksjoner mot nynazistiske grupper i Tyskland på flere tiår.

Over 50 boliger ble gjennomsøkt og den harde kjernen av gruppa, bestående av ti ekstremister, ble arrestert, ifølge en talsmann for kriminalpolitiet i delstaten Schleswig-Holstein, melder NTB-DPA-Reuters.

– Dette er den største operasjonen mot høyreekstremister som noen gang er gjennomført i delstaten Schleswig-Holstein, og kanskje en av de største i Tyskland, sa politiets talsmann.

Tysk Combat 18
Den tyske gruppa regnet seg som en del av Combat 18, en nynazistisk gruppe som ble etablert i London tidlig på 90-tallet. Tallene 1 og 8 står for den første og åttende bokstaven i alfabetet, A og H, som igjen står for Adolf Hitler.

Combat 18 regnes for å være ansvarlig for en lang rekke rasistiske angrep i Storbritannia, og har trolig bånd til nynazistiske grupper over hele Europa. Gruppen mistenkes blant annet for å ha stått bak en serie bombeaksjoner i London i 1999.

Den tyske gruppen skal være det første forsøket på å danne en gruppe av Combat 18 utenfor Storbritannia. Gruppen er en splittelsesorganisasjon fra det høyreekstreme British National Party. Alle de arresterte i Tyskland er tyskere.

Kriminell organisasjon
De arresterte ventes å bli siktet for å ha dannet en kriminell politisk organisasjon basert på høyreekstremistiske ideer. Ifølge en talsmann for politiet i Kiel skal gruppen ha sett på seg selv som en væpnet gren av skinhead-gruppen Blood and Honour. Tyske myndigheter forbød denne gruppen i år 2000.

I september gjennomførte tysk politi omfattende aksjoner mot nynazister i de sørlige og østlige delene av landet etter at det ble avslørt at en gruppe hadde planlagt et bombeattentat i München.

Bomben skulle sprenges idet representanter for tyske myndigheter og jødiske organisasjoner skulle legge ned grunnsteinen for et monument til minne om jødiske ofre for nazistenes jødeutryddelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere