RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nyoperert Persson ringte kona

Sist oppdatert:
Straks statsminister Göran Persson kviknet til etter hofteoperasjonen, ringte han hjem til sin kone for å fortelle at inngrepet hadde gått fint.

- Jeg har det bra, men jeg er veldig trøtt, fortalte Persson da han ringte hjem torsdag kveld. Svenske Aftonbladet møtte en lettet Anitra Steen like etter at hun hadde snakket med ektemannen.

- Operasjonen har gått bra, fortalte hun.

Det har vært kjent lenge at statsminister Göran Persson har hatt store smerter i hoftene, og det har også vært klart at han måtte opereres for problemene. Hemmelighetsskremmeriet rundt selve operasjonen var imidlertid stort, selv om utnevnelsen av sosialminister Lars Engqvist til ny visestatsminister tidligere denne uken, pekte mot at operasjonen ville skje innen kort tid.

Torsdag morgen dro statsminister Göran Persson til Södersjukhuset, hvor et operasjonsteam stod klart. Klokken 10.40 var operasjonen over. Anitra Steen ble umiddelbart etter varslet om at det hele hadde gått etter planen.

Da Aftonbladet møtte henne torsdag kveld, fortalte hun at hun hadde snakket med ektemannen flere ganger i løpet av dagen, men at hun ikke skulle på sykebesøk før i dag, fredag. Anitra Steen kunne i går kveld ikke si noe om hvor lenge statsministeren kommer til å bli værende på sykehuset.

Operasjonen Göran Persson har vært igjennom er svært vanlig - årlig opereres 12.000 svensker for hofteleddsartrose. I operasjonen erstattes lårbenshalsen, lårbenshodet og leddskålen med kunstige deler laget av plast eller metall. Operasjonen tar et par timer, mens rekonvalesenstiden er fra en til fire måneder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere