RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Representanter for Landbruksdepartementet tar prøver av en høne ved en gård der nærmere 156 høner døde torsdag 29. september i Bandung, Indonesia.
Representanter for Landbruksdepartementet tar prøver av en høne ved en gård der nærmere 156 høner døde torsdag 29. september i Bandung, Indonesia. Foto: SCANPIX/AP Photo/Str

Nytt fuglevirus-dødsfall

Sist oppdatert:
Indonesia har fått sitt niende dødsfall etter fuglevirus.

En 35 år gammel mann som døde i den indonesiske hovedstaden Jakarta forrige uke var smittet med H5N1-varianten av influensaviruset. Det viser tester fra et laboratorium i Hongkong, melder Associated Press.

H5N1 har tatt livet av minst 70 mennesker siden 2003, flesteparten av dem i Vietnam og Thailand.

Nesten alle tilfellene av sykdommen som har blitt registrert blant mennesker har blitt sporet tilbake til smittet fugl. Eksperter frykter likevel at viruset kan mutere til en form som lett kan smitte mennesker imellom og utløse en pandemi.

Fakta om fugleinfluensa

* I 1997 ble de første tilfellene av fugleinfluensa hos mennesker oppdaget i Hong Kong. Mennesker kan få sykdommen ved nærkontakt med smittede fugler.

* Varianten man nå er bekymret for kalles H5N1. Det er usikkert om denne kan smitte fra menneske til menneske.

* Hovedfrykten er at H5N1 skal kombineres med influensavirus i et menneske og skape en epidemi.

* Hvis viruset antar en form som gjør at det lett kan smitte fra menneske til menneske kan resultatene bli katastrofale. Eksperter anslår at mellom to og 50 millioner mennesker kan dø på verdensbasis.

* Fugleinfluensaen har tatt livet av flere titalls millioner kyllinger i Asia. Over 60 mennesker har dødd på grunn av sykdommen.

Kilde: BBC

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere