RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt fuglevirus-tilfelle i Romania

(EPA/ROBERT GHEMENT)
Sist oppdatert:
Det dødelige H5N1-viruset er påvist i en landsby i Romania.

Virusfunnet er gjort like i nærheten av landsbyene hvor de første tilfellet av H5N1 ble oppdaget i oktober. Det opplyser rumenske myndigheter lørdag.

- Vi har i kveld fått bekreftet at viruset er påvist i landsbyen Ciocile. Vi har umiddelbart innført karantene i landsbyen og vi har igangsatt avliving av fugl i kveld. Dette arbeidet fortsetter søndag, sier en talsmann for myndighetene i området til Reuters.

- Funnet i åtte fugler
Ifølge tv-stasjonen Realitatea var viruset funnet i åtte fugler. Dette er foreløpig ikke blitt bekreftet av myndighetene.

Romanias naboland, Ukraina, varslet lørdag at de hadde oppdaget sitt første tilfelle av fuglevirus.

Trekkfugler bringer død
Landsbyen hvor viruset ble oppdaget, ligger like i nærheten av Europas største våtområde, Danube-deltaet, som ligger like i nærheten av Svartehavet. Det var i disse våtområdene at man fant det første tilfellet av det dødelige fugleviruset i Europa i to landsbyer.

Danube-deltaet er et viktig stoppested for trekkfugler – som man antar har brakt viruset til området. Fugler på vei gjennom området fortsetter ofte fra Russland og Skandinavia på vei til varmere vintre i nord-Afrika.

H5N1-viruset har tatt livet av over 60 personer i Asia siden 2003 og har ført til at flere millioner fugler er avlivet. Forskere frykter at viruset kan mutere og dermed føre til at mennesker smitter mennesker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere