Gå til sidens hovedinnhold

Nytt haiangrep i Sydney

Myndighetene advarer nå mot å svømme i havnen.

En surfer ble angrepet av en hai utenfor Bondi Beach i Australia torsdag kveld. Dette er det andre haiangrepet i Sydney på bare to dager.

Surferen Glen (33) la ut på bølgende ved solnedgang da han ble angrepet av haien. 33-åringen ble bitt i hånden og noen surfekompiser måtte dra den skadde surferen i land.

Heldigvis var det en sykepleier og en lege som befant seg på stranden og fikk gitt førstehjelp på stedet.

Første angrepet på 80 år
Dette er det første haiangrepet på verdenskjente Bondi Beach på 80 år, skriver The Times.

Surferen James McIntosh (29) fikk vekslet noen ord med den skadde 33-åringen før han ble hastet av gårde i en ambulanse.

- Han var ganske forvirret. Han sa: Si til kona mi eller kjæresten min at jeg elsker henne. Og så sa han: Hun er gravid. Jeg tror nok at han tenkte at hans tid var kommet, sier McIntosh til avisen.

Tilstanden hans skal være stabil, men alvorlig.

Mistet høyre hånd
Onsdag ble marinedykkeren Paul de Gelder angrepet av en tre meter lang hai under en marineøvelse i Sydney havn. Dykkeren kom fra angrepet med livet i behold, og fikk skremt bort haien ved å slå den på snuten gjentatte ganger.

Gelder ble hasteoperert på sykehus, men mistet høyre hånd som en følge av angrepet.

Forrige gang det var et haiangrep utenfor Bondi Beach var i 1929 da John Gibson (39) ble drept av en hai under en svømmetur.

Fire haiangrep
Så langt i vinter har det vært fire haiangrep i Australia. Regjeringen i delstaten New South Wales har sendt ut en advarsel mot at folk svømmer i Sydney havn. Årsaken er at myndighetene frykter at haibestanden har økt betraktelig i havnen den siste tiden. Grunnen til dette skal være renere vann som har tiltrukket seg mer sjøliv og fisk, som igjen tiltrekker seg sultne haier.

Flere av strendene i Sydney er utstyrt med nett for å holde rovfiskene unna strandgjestene, men folk advares mot å svømme i ubeskyttede områder.

- Når dere befinner dere i områder som Sydney havn, så er dere i deres domene, sier delstatens industriminister Ian Macdonald.

Organisasjonen Surf Life Saving Australia advarer likevel folk mot å få panikk når det gjelder å svømme i australske farvann.

- Faktumet er at det er større fare for at du blir truffet av en buss på vei til stranden enn at du blir spist av en hai, sier en talsmann for organisasjonen til The Times.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser