*Nettavisen* Nyheter.

Nytt håp for Gilad

Israel og Hamas skal være i ferd med å finne en løsning på gisselsituasjonen fra i sommer.

01.01.07 04:49

Ifølge en talsmann for den militante delen av Hamas, Abu Abeida, så er Israel og Hamas i ferd med å få et gjennombrudd i gisselsituasjonen fra i sommer.

Avtalen, som blir meglet frem av Egypt, innebærer at den israelske korporalen Gilad Shalit (19) blir løslatt. Gilad Shalit ble bortfør av militante palestinere på Gazastripen 25. juni i fjor.

Israel sin del av avtalen er at de løslater flere hundre palestinere som sitter fengslet i Israel, skriver The Independent.

Rask løsning
- Dersom ting fortsetter å utvikle seg i den retningen som det gjør nå, forutser jeg en rask løsning i nær fremtid, sier Abu Abeida til israelsk radio.

Flere arabiske medier har rapportert at Hamas har overlevert en video til Israel med bevis på at Gilad Shalit fortsatt er i live. Men dette avvises av både Israel og soldatens familie.

Abu Mujahed, som er talsmann for palestinske motstandkomiteer, en av gruppene som holder Shalit fanget, bekrefter avtalen.

Trinnvis fangeutveksling
- Vi har akseptert en trinnvis utveksling. I første omgang skal Israel løslate et antall med fanger, og vi vil overlevere Shalit til egyptiske myndigheter. I neste omgang skal Israel løslate enda flere fanger. Først da vil Egypt overlevere Shalit til israelske myndigheter. Dette har blitt akseptert av alle de tre gruppene, sier Abu Mujahed til The Independent.

Ifølge Abu Mujahed vil Hamas kreve at 1400 fanger blir løslatt fra israelske fengsler.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag