*Nettavisen* Nyheter.

Nytt håp for mannskapet

Mannskapet som sitter fanget på 190 meters dyp, kan ha luft nok til over helgen. Ubåten slepes nå mot grunnere farvann.

06.08.05 03:46

Stillehavs-kommandør Viktor Fjodorov sier til nyhetsbyrået Interfax at de sju ombord i miniubåten som er fanget på havets bunn utenfor den russiske stillehavshalvøya Kamchatka, har luft nok til å klare seg til mandag.

Adrmiralen er den samme som tidligere fredag ettermiddag anslo at den forliste russiske ubåten bare hadde oksygen nok til ut lørdag ettermiddag, skriver nyhetsbyrået AP.

Det nye prospektektet for luftbeholdningen gir nytt håp til mannskapet, familie, venner og en hel verden som som fulgt det nervepirrende dramaet siden ulykken ble offentlig kjent fredag fomiddag.

Forsøker å taue
Miniubåten ligger på 190 meters dyp, og det var fredag ettermiddag fremdeles ikke avgjort hvordan redningsaksjonen skal gripes an.

Ifølge russisk statsfjernsyn, skal et redningsfartøy ukjent vis ha greid å feste et tau til miniubåten på, og forsøker fredag kveld å dra farkosten til grunnere farvann, melder Sky News.

CNN rapporterer om en ubemannet miniubåt som er på vei fra USA.

Storbritannia, USA og Japan har også kastet seg inn i kampen om å redde besetningen på syv i ubåten.

Fanget i fiskegarn
Miniubåten skal torsdag morgen lokal tid ha fått propellen inn i et fiskegarn før den sank til havbunnen sør for Kamchatka-halvøya ved den russiske stillehavskysten.

Orlogskaptein Hans Lauritzen i Sjøforsvaret omtaler hendelsen som et skrekkscenario som enhver som har vært om bord i en ubåt kan identifisere seg med.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.