RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt likfunn i Sverige

Sist oppdatert:
Det siste døgnet er det gjort to likfunn i Sverige. Politiet bekrefter at det lørdag kveld ble funnet benrester og klær nedgravd ved et slott utenfor Stockholm.

Ved lunsjtider søndag bekreftet politiet at det var benrester fra et menneske som lørdag kveld ble funnet av en kvinne ved Sturehofs slott i Norsborg, skriver Aftonbladet.

- Det store benet som ble funnet er fra et menneske. Men vi vet ikke om det er fra en mann eller kvinne, opplyser statsjonsbetjent Christer Ahlstrøm ved Sødertørn-politiet.

- Vi ser ingen sammenheng mellom funnene. Benrestene som ble funnet i Södertörn har ligget en tid, vi vet ikke hvor lenge ennå, men de kan ha ligget i flere år, sier Ahlstrøm til TV 2 Nettavisen.

Undersøkelser av funnstedet er avsluttet for helgen, og vil bli tatt opp igjen mandag.

Lørdag fant to 14 år gamle jenter på ridetur likdeler ved Gnesta sør for Stockholm.

Lå i nygravd grop
Politiet innleder drapsetterforskning, men har ingen mistenkte og har heller ingen formening om hvem offeret er.

En kvinne på kveldstur gjorde det makabre funnet like før klokka ni lørdag kveld. Benrester og klær lå i en nygravd grop omkring 180 centimeter lang og 80 centimeter bred.

Deler av et lårben stakk opp av marken og flere benrester lå også på bakken rundt gropen, ifølge avisen. Politiet tror det dyr kan ha gravd fram benrestene.

Blant klærne som ble funnet var en skinnjakke.

Rekke makabre funn
Etter at likdeler fra minst en person som er drept og partert er funnet i Stockholm den siste tiden - i tillegg til søndagens funn i Gnesta - er politiet meget oppmerksomme på liknende hendelser.

Dette er det siste i rekke makabre funn i Sverige de siste ukene.

30. mars ble det gjort funn av likdeler ved Centralbroen i Stockholm. Politiet jobber ut fra en teori om at den drepte mannspersonen var transseksuell.

Politiet har etterlyst en kvinne i forbindelse med dette funnet.

Onsdag 13. april ble det gjort et nytt funn av en kroppsdel etterlatt i en veske på Nytorget i sentrum av Stockholm.

Funnet ble først satt i sammenheng med likfunnet ved Centralbroen, men politiet gikk etterpå ut og sa de ikke manglet denne delen og derfor håpet det dreide seg om en makaber spøk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere