RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt lydopptak fra bin Laden

Foto: Scanpix/EPA/STR
Sist oppdatert:
På 60-års dagen for etableringen av staten Israel, har Osama bin Laden gitt lyd fra seg.

Verdens mest ettersøkte terrorist, Osama bin Laden, snakker på et lydopptak som fredag ble publisert på en islamist-nettside. Han sier muslimer har en plikt til å gå til hellig krig for å frigjøre Palestina, melder Sky News.

Lydopptaket, som var varslet på forhånd, kommer samme dag som palestinerne markerer 60-års dagen for staten Israel, det de betegner som «katastrofen».

- Vi vil ikke oppgi en tomme av Palestina så lenge det er en sann muslim igjen på jorda, sier bin Laden blant annet i opptaket.

Uavhengige kilder har så langt ikke kunnet bekrefte at det faktisk er bin Laden som snakker, men det høres ut som ham, skriver Reuters i sin omtale saken.

- Stridens kjerne
Bin Laden sier videre at Israel-Palestina-konflikten er stridens kjerne i kampen mellom den muslimske og den vestlige verden og at dette var blant de ting som inspirerte selvmordsbomberne som utførte angrepene mot USA 11. september 2001.

Osama bin Laden regnes som leder av al-Qaida, mens Ayman al-Zawahiri er organisasjonens nestleder. I det siste er det al-Zawahiri som har frontet al-Qaida utad. Det er uklart hvor de to befinner seg, men USA og vestlig etterretning mener at de skjuler seg i fjellene langs grensen mellom Afghanistan og Pakistan.

Al-Qaida svarte Nettavisen
I april fikk Nettavisen anledning til å stille flere spørsmål til al-Qaidas nestleder. Blant annet spurte vi om han er åpen for en dialog mellom Vesten og al-Qaidas ledere for å finne en løsning og en endelig fred mellom muslimer og vestlige land.

Slik lød svaret, som ble formidlet i et lydopptak:

- Vi har tilbudt europeerne våpenhvile, men de har avvist dette, sa al-Zawahiri til Nettavisen .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere