*Nettavisen* Nyheter.

Nytt lydopptak fra Osama bin Laden

Foto: AFP (AFP)

Advarer amerikanerne i et elleve minutter langt lydopptak.

14.09.09 07:26

Verdens mest ettersøkte mann de siste åtte årene, Osama bin Laden, kommer i et lydopptak med et nytt budskap til det amerikanske folk, melder AFP.

I det rundt elleve minutter lange opptaket advarer Al-Qaida-lederen blant annet amerikanerne mot Washingtons nære bånd til Israel.

Last ned lydopptaket her.

Advarer mot Israel-støtte
I lydopptaket skal bin Laden blant annet ha snakket om sitt forhold til USA, president Barack Obama og hans forgjenger George W. Bush, melder Reuters.

- Årsaken til vår konflikt med dere, er støtten deres til Israel som okkuperer vårt land. Tiden er inne for å frigjøre seg fra frykten og terrorismen fra de nykonservative og Israel-lobbyen, skal den ettersøkte Al-Qaida-lederen ha sagt.

Lydopptaket ble lagt ut på en internettside som også tidligere har fungert som et talerør for Osama bin Laden, og opptaket blir ledsaget av et stillbilde av den terrorettersøkte saudiaraberen som USA har utlovet en dusør på 300 millioner kroner for.

- Ingen reell endring
Ifølge Reuters sier bin Laden videre at det ikke har vært noen reell endring i amerikansk politikk, ettersom Barack Obama valgte å beholde folk som Robert Gates fra den tidligere Bush-administrasjonen.

- Hvis dere tenker nøye over situasjonen, innser dere at Det hvite hus er beleiret av interessegrupper. I stedet for å kjempe for å frigjøre Irak, er det Det hvite hus som burde bli frigjort, sier han.

Heller ikke krigen i Afghanistan lar Osama ligge.

- Om dere stopper krigen, er det greit. Ellers har vi ikke noe annet valg enn å fortsette kampen på alle fronter, sier bin Laden.

Verdens mest ettersøkte
Også tidligere år har bin Laden kommet med nye lydopptak i dagene rundt 11. september, årsdagen for terrorangrepene mot USA i 2001.

Det forrige budskapet fra Al-Qaida-lederen kom i juni, da han kritiserte USAs nyvalgte president Barack Obama for å ha rettet en utstrakt hånd til den muslimske verden.

Amerikansk etterretning tror fortsatt at verdens mest ettersøkte mann skjuler seg i de isolerte grenseområdene mellom Pakistan og Afghanistan, men har til tross for åtte år med intensiv jakt ikke lyktes med å finne ham.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.