RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt pattedyr oppdaget

Stor som en katt og i slekt med elefantene. Møt det hittil ukjente pattedyret gullhalet elefantspissmus.

En ny art av elefantspissmus er funnet i regnskogen i Udzungwa-fjellene i Tanzania, melder BBC.

Spinkle bein
Dyret er på størrelse med en katt og minner om en krysning mellom en miniatyrantilope og en liten maursluker. Den har et grått ansikt, en lang og fleksibel snute, en tykkfallen og gul kropp, en svart bakende og spinkle bein.

Til tross for at disse dyrene minner om en slags forvokst spissmus, er de faktisk mer i slekt med elefanter og sjøkyr, skriver Forskning.no.

Da arten først ble oppdaget, fikk de navnet elefantspissmus på grunn av den lange, bøyelige snuta som den blant annet bruker til å fange insekter med.

Jaktet i ett år
Det var den italienske forskeren Francesco Rovero som først lyktes i å fotografere det merkverdige vesenet. Men det skulle ta et helt år før han og forskerlaget han ledet greide å fange dyret. Totalt fire eksemplarer er nå i Roveros varetekt.

- Dette er en av de mest spennende oppdagelsene i min karriere. Det er den første nye arten av kjempeelefantspissmus som er funnet på over 126 år, sier forskeren Galen Rathbun i en pressemelding fra California Academy of Sciences.

Arten er tildelt navnet Rhynchocyon udzungwensis. På norsk kalles den gullhalet elefantspissmus. Dyret veier rundt 700 gram, og er over 25 prosent større enn noen annen kjent elefantspissmus.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere