Nytt politiraid i Frankrike

DEN LILLE BYEN Charleville-Mezieres ble involvert i terror-etterforskningen da politiet raidet en leilighet i den lille byen og arresterte én mann.

DEN LILLE BYEN Charleville-Mezieres ble involvert i terror-etterforskningen da politiet raidet en leilighet i den lille byen og arresterte én mann. Foto: (Google.com)

Jakten på terroristene bak Paris-angrepene fortsetter.

19.11.15 18:26

Fransk politi er i gang med et nytt raid, melder NBC, som er på plass i Paris.

Politiet raidet onsdag en leilighet i Saint-Denis, en forstad til Paris.

To personer ble drept i det som ble et timelangt og voldelig sammenstøt, hvor politiet angivelig fyrte av fem tusen skudd.

De to drepte er identifisert som Abdelhadim Abaaoud og hans kusine.

Sprengte seg inn i hus

Torsdag er politiet i gang med et nytt raid, denne gang i den lille byen Charleville-Mezieres, nord i landet, nær den belgiske grensen.

Politiet sperret av en gate i Ronde-Couture-distriket av byen og et tungt bevæpnet team fra sikkerhetsstyrkene inntok posisjoner rundt en bygning ved siden av Felicien Wautelet-barnehagen.

Etter å ha sprengt inn en dør, stormet politiet inn.

Avisen L'Union skriver at én mann ble arrestert.

Aksjonen er nå avsluttet, melder reporter Corrine Lange i L'Union.

Charleville-Mezieres er en liten by med rundt 50.000 innbyggere, som befinner seg tre timer unna Paris med bil. Byen ligger også bare 2,5 timers bilkjøring fra Tyskland.

Kilder i fransk politi forteller til TV-kanalen at de har fått økt handlefrihet på grunn av den tolv dager lange unntakstilstanden som ble innført etter angrepene i Paris.

(Artikkelen fortsetter)Seks raid i Belgia

I Belgia har politiet gjennomført seks raid i Brussel, inkludert i Molenbeek, der Abaaoud vokste opp.

Politiet har også tatt seg inn i hjemmene til familien til Bilal Hadfi, 20-åringen som var en av tre selvmordsbombere ved Stade de France i Paris fredag.

Ifølge NBC ble én person arrestert i Belgia.

- Planla en rekke angrep

Abdelhadim Abaaoud omtales som hjernen bak terrorangrepene i Paris 13. november, hvor 129 mennesker ble drept og mer enn 300 skadd.

Abaaoud var belgisk statsborger og ettersøkt av politiet i lang tid før Paris-terroren. Han skal ha vært delaktig i planleggingen av fire av seks angrep som ble avverget i Frankrike våren 2015, sier, sier Frankrikes innenriksminister Cazeneuve ifølge NTB.

Washington Post var først ute med identifiseringen av Abaaoud som den ene av de to drepte onsdag. Politiet brukte lang tid på å få bekreftet at det var belgieren som ble drept, fordi liket var «gjennomhullet av skudd».

Åtte andre personer ble pågrepet under onsdagens raid i Saint-Denis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.