RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nytt sars-tilfelle på Taiwan

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
En ansatt ved et militært medisinsk forskningssenter på Taiwan er blitt smittet av den fryktede lungesykdommen sars.

Pasienten er trolig blitt smittet av sykdommen på laboratoriet der han jobber, ifølge helsemyndighetene på øya. En mulighet er at han ble smittet under et eksperiment 5. desember.

Den 44 år gamle mannen skal ha blitt overført til et sykehus som har spesiell kompetanse for å ta seg av sars-tilfeller. Han deltok på et seminar i Singapore tidligere i desember, noe som øker frykten for spredning av viruset.

En talskvinne for helsedepartementet i Singapore sier det ikke er noen tegn til nye sars-tilfeller, men at det vil bli gjennomført grundige undersøkelser.

Det nye sars-tilfellet er det første på Taiwan siden Verdens helseorganisasjon 5. juli erklærte at sars-epidemien var over på øya, som det siste stedet i hele verden. Da hadde over 800 mennesker i en rekke land mistet livet av sykdommen, som først dukket opp i Guangdong-provinsen i Kina i november i fjor. Nærmere 8.500 personer i over 30 land ble smittet.

I september ble en medisinstudent i Singapore smittet av sars-viruset mens han jobbet i et laboratorium, uten at dette førte til noe større utbrudd av sykdommen.

(NTB-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere