Gå til sidens hovedinnhold

Nytt svineinfluensadødsfall i Sverige

Et nytt dødsfall i Sverige er det femte som knyttes til svineinfluensa.

En mann i 60-årene er død, trolig som en følge av svineinfluensa, melder expressen.se.

Det er Örebro läns landsting som melder om dødsfallet i en pressemelding. Dødsårsaken er hjerteinfarkt, men det er også påvist influensavirus.

Hadde luftveisinfeksjon
Mannen tilhørte ingen av risikogruppene, men skal ha hatt en luftveisinfeksjon i vel en uke.

- Han kom til helsesenteret for å få sin sykemelding forlenget. Senere ble han funnet død i sitt hjem, sier smittevernlege i Örebro län, Henrik Eliasson, til avisa.

Eliasson sier de ikke med sikkerhet kan fastslå at svineinfluensa forårsaket hjerteinfarktet, men at det er grunn til å tro at det er en sammenheng.

Dødsfallet er det femte i Sverige som kobles til svineinfluensaen.

To i respirator
Nyhetsbyrået TT melder tirsdag at to svensker ligger i respirator med den nye influensaen. Tilstanden for en 40 år gammel kvinne betegnes som alvorlig. Hun tilhører en av risikogruppene. Tilstanden er alvorlig, men stabil for en 14 år gammel gutt. Han tilhører ikke noen av risikogruppene.

Danmark slår smittealarm
Tirsdag slo også danske helsemyndigheter alarm om det nye influensaviruset og sier at landet står foran en epidemi.

Mens Norge så langt har meldt om 16 dødsfall, har Danmark så langt sluppet lett unna svineinfluensaen. Det første rapporterte dødsfallet knyttet til svineinfluensa i Norge var imidlertid en dansk statsborger, men Danmark har så langt ikke rapportert noen dødsfall knyttet til det nye viruset.

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett